Adviezen voor kids

Als je een vaste beugel hebt.

Beugel Wet 1

Goed poetsen

is de eerste beugelwet.

Zo krijg je een mooi gebit.

Ook voorkom je lelijke witte of bruine vlekken en gaatjes!
(Online poetsinstructie.)

Beugel Wet 2

Dagelijks spoelen met fluoride

Fluoridespoeling kun je halen bij de apotheek, drogist of supermarkt. Vraag aan je ouders om dit te kopen!

Beugel Wet 3

Pas op met wat je eet en drinkt.

Er zijn drie dingen waar je op moet letten.

1. geen harde dingen (geen harde dingen afbijten, nootjes eten enzovoort)

2. geen plakkerige dingen (geen kauwgom, caramel enzovoort)

3. geen dranken met bubbels (of hooguit 1 glas per dag….) zoals cola, fanta, 7-up enzovoort

Beugel Wet 4

Er kan wel eens een blokje afbreken. De lijm waarmee je beugel vast zit is niet zo sterk. Als die lijm heel sterk zou zijn, zouden er stukjes van je tanden breken als de beugel er later af wordt gehaald.

Als er per ongeluk een blokje afbreekt, bel dan de praktijk.

Er wordt dan een afspraak gegeven om het opnieuw vast te zetten. Als je die week toch al een afspraak had staan voor controle, hoef je niet extra te komen. We vinden het wel fijn als je ons ook dan eventjes van tevoren belt om te zeggen dat er een blokje los zit. Dan zorgen we ervoor dat alles klaar staat en er voldoende tijd is!

Telefoonnummer praktijk: 0344 – 615 847 ma t/m do 8.00 – 12.00 en 12.45 – 16.45 u of mail info@orthotiel.nl .

Beugel Wet 5

Draag je elastieken precies zoals gevraagd wordt.

We vragen je alleen elastieken te dragen als dat echt moet om een mooi gebit te krijgen. Soms lijken je tanden al mooi te staan, maar moet je nog steeds elastieken dragen. Dat komt omdat we je tanden niet alleen nu mooi moeten zetten, maar ook willen zorgen dat de boven- en ondertanden zo goed mogelijk op elkaar sluiten. Zo werkt je gebit het beste en blijft het zo lang mogelijk mooi staan.

(c) 2003-2015 “De Beugelbekkiewet” Chris van Keulen

 

Als je een uitneembare beugel hebt.

Beugel Wet 1

Goed poetsen

is de eerste beugelwet.

Zo krijg je een mooi gebit.

Houd ook de beugel goed schoon. Dat doe je door de beugel schoon te schrobben met een tandenborstel. Leg de beugel af en toe in een bakje met half water en half azijn en schrob deze daarna schoon onder de lopende kraan.

Beugels die tegen warm water kunnen (zoals een blokbeugel) mogen ook in de vaatwasmachine worden gereinigd! (Sommige beugels kunnen niet tegen warm water; neem bij twijfel contact op!)

Beugel Wet 2

Draag je uitneembare beugel precies zoals gevraagd wordt.

Als je de beugel te weinig draagt, werkt deze niet goed of helemaal niet. Dan doe je er wel moeite voor, maar krijg je er niets voor terug en dat is zonde! Als je een activator of een buitenbeugel 1 dag niet draagt, is de terugval zo groot dat je de beugel eigenlijk 5 dagen voor niets hebt gedragen.

(c) 2003-2015 “De Beugelbekkiewet” Chris van Keulen


De (half)jaarlijkse controles bij de tandarts blijven heel erg belangrijk!

 

Nadat je voor de tweede maal bent gewaarschuwd vanwege slecht poetsen, wordt er een extra controle speciaal voor mondhygiëne gepland.

 

Informatie voor spreekbeurten

Wat leuk dat je een spreekbeurt/ werkstuk gaat maken over beugels! In de praktijk hebben we de ‘spreekbeurtdoos’ voor je te leen! Als je aan receptioniste Hanny of Maryse laat weten dat je deze graag wilt lenen, zal zij deze aan je meegeven. Je kunt ook je eigen foto’s meekrijgen voor de spreekbeurt. We vinden het ook leuk als je ons je werkstuk of spreekbeurt eens wilt laten zien!

Gouden Beugel

De Gouden Beugel is de prijs voor het beste werkstuk/ presentatie (spreekbeurt/ website/ filmpje/ powerpoint) over orthodontie, je orthodontist of over een orthodontische behandeling.

De prijs is een schitterende plaquette met een gouden beugel, een fraai certificaat en een cadeaubon van 150 euro. En natuurlijk een vermelding op de website. Wil je kans maken op de prijs, stuur dan je spreekbeurt of werkstuk naar goudenbeugel@orthodontist.nl. Inzendingen moeten voorzien zijn van naam, adres en leeftijd van de inzender. Wil je meedoen voor de prijsuitreiking in 2016 dan moet je je werkstuk vóór 1 maart 2016 insturen. Inzendingen die na 1 maart 2016 binnenkomen doen mee voor de uitreiking in 2017. De volgende uitreiking van de Gouden Beugel Award is in maart 2016 op een locatie in het midden van het land.